Σεμινάριο Talmi με το Γιάννη Σπένγκλερ - Open Space Studio
  • Ώρα εκδήλωσης:
  • Τοποθεσία: Open Space Studio
  • Εκπαιδευτές: Γιάννης Σπένγκλερ
Κανε κρατηση

Η πρακτική Τάλμι (Talmi-Method®) ξεκίνησε ως ολιστική μέθοδος για επαγγελματίες παραστατικών τεχνών, προκειμένου να βελτιώσουν τη στάση σώματος και την σκηνική τους παρουσία. Η μέθοδος βασίζεται στις διδαχές που παρέδωσε o Prof. Alon Talmi, ο οποίος οργάνωσε την προσπάθεια του Moshe Feldenkrais να ενσωματώσει τις πρακτικές του σ’ ένα λειτουργικό σύστημα (functional integration®), προκειμένου να πετύχει να διδάξει την τέχνη της αφής.

Μέσα από μια λεπτομερή ανάλυση των προσωπικών και πιθανόν λανθασμένων κινησιολογικών μοτίβων, με ήπια παρέμβαση, ο ηθοποιός/χορευτής έχει τη δυνατότητα να ανοίχτει σε νέα μονοπάτια κίνησης και δράσης. Στη νέα αυτή ελευθερία της κίνησης ο εξασκούμενος αποκτά την ικανότητα να παίρνει καθαρές και συνειδητές αποφάσεις, που είναι η βάση μιας ποιοτικής σκηνικής εργασίας.

Για δήλωση συμμετοχών μέχρι 20.05.2017 στο e-mail: evageliadallas@yahoo.gr
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976795002 (Ευαγγελία Ντάλλα)

Η μέθοδος Τάλμι συνίσταται ιδιαίτερα σε άτομα με χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις και επαγγελματίες με υψηλές σωματικές απαιτήσεις. To σώμα μαθαίνει μια πιο ευαισθητοποιημένη συμπεριφορά στην αναπνοή και στην κίνηση, που του επιτρέπει ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες να λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς φθορά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο τραυματισμών.

Η μέθοδος Τάλμι επικεντρώνεται στο παρόν στάδιο ανάπτυξης και στις προσωπικές ανάγκες του κάθε μαθητή. Μέσα από την κοινή διαδικασία μάθησης προκύπτει η συνειδητότητα και η αντίληψη του σώματος, η οποία μπορει να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα και να διδαχτεί σε άλλους. Έχει παρατηρηθεί ότι πέρα από την βελτίωση της αντοχής και της ευκινησίας, τα μαθήματα, επίσης επηρεάζουν θετικά τον ήχο, την αντίληψη του χώρου, την συγκέντρωση και τέλος την ψυχική ακεραιότητα. Πλέον, ο ηθοποιός/χορευτής αναπτύσσει την ικανότητα να προστατεύει το σώμα του από περιττό πόνο και μπλοκαρίσματα.

Η μέθοδος Τάλμι απευθύνεται κυρίως σε παραστατικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και άτομα που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες. Οι θεραπείες οδηγούν τους ηθοποιούς/χορευτές νοητικά και σωματικά, συνειδητά πια, πώς να αποδίδουν σκηνικά, πώς να χρησιμοποιούν τον χώρο και τον χρόνο πιο οικονομικά και αποτελεσματικά με μεγαλύτερη ευκολία και ελευθερία.

Το σεμινάριο

θα χρειαστείτε:
Φόρμες, άνετα ρούχα με μαλακό ύφασμα (ιδανικά ανοιχτόχρωμη μπλούζα με οριζόντιες ρίγες ώστε να μπορείτε καλύτερα να παρακολουθείτε την αναπνοή του θεραπευόμενου)
Ένα μπουκαλάκι νερό

«Καλό θα ήταν το πρόγραμμά σας το βράδυ μετά το σεμινάριο να μην είναι πολύ κουραστικό, ώστε να απολαύσετε τα οφέλη της θεραπείας».

Πρόγραμμα σεμιναρίου

10:00 – 13:00 συνεδρία Talmi (Παρτενέρ Α)
13:00 – 15:00 διάλειμμα
15:00 – 18:00 συνεδρία Talmi (Παρτενέρ Β)
18:00 – 19:00 feedback- αποχώρηση