• Ώρα εκδήλωσης:
  • Τοποθεσία: Open Space Studio
  • Εκπαιδευτές: Άλλος
Sold Out

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση των ενδοκρινών αδένων θα αναλύσουμε την ανατομία του θυρεοειδούς αδένα και των συγγενικών περιοχών και ιστών του λαιμού, του αυχένα και της κοιλότητας του στόματος. Θα αναφερθούμε στο 5ο chakra σαν το ενεργειακό, λεπτοφυές σώμα που συνδέεται με την αυτοέκφραση και επικοινωνία μέσω της φωνής και των ηχητικών δονήσεων.

Θα εξετάσουμε τη θέση της υπόφυσης και της επίφυσης –αυτών των δυο κορυφαίων αδένων- μέσα στον εγκέφαλο και σε συγκεκριμένα σημεία σε αναφορά με τα οστά του κρανίου και του προσώπου. Θα χρησιμοποιήσουμε τα σημεία αντανάκλασής τους υποστηρικτικά για τον κεντρικό κάθετο άξονα του σώματος, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την ελευθερία της κίνησης της κεφαλής και των αυχενικών σπονδύλων. Θα αναφερθούμε στη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στις παραπάνω δομές και στα άνω άκρα βιώνοντας νέες εσωτερικές αφετηρίες για την κίνησή τους,  μεταφέροντάς την ταυτόχρονα μέσω της σπονδυλικής στήλης στο υπόλοιπο σώμα.

Τα εργαλεία μας για τη προσέγγιση αυτή θα είναι η βαθιά χαλάρωση, η εμπειρική ανατομία, η χρήση της αφής-hands on- ανταλλάσοντας πληροφορίες με τους άλλους, η εικονοποίηση των εννοιών, η κίνηση, η μουσική, με στόχο την επαναφορά στον εαυτό μας χωρίς όρια και συμβιβασμούς. Θα γίνει παράλληλη αναφορά στο έκτο ενεργειακό σώμα ή τρίτο μάτι, καθώς και στο έβδομο ολοκληρώνοντας έτσι την ερευνητική διαδικασία αυτής της χρονιάς ανάμεσα από το ενδοκρινολογικό σύστημα όπως το προσεγγίζει το B.M.C και τα chakras.

Δεν απαιτείται προηγούμενη κινησιολογική εμπειρία.

Κόστος συμμετοχής: 50€