Διαχείριση άγχους μέσω συνδυασμού γνωσιακών συμπεριφορικών τεχνικών ( Cognitive Behavioral Therapy) και Hatha Yoga
  • Ώρα εκδήλωσης:
  • Τοποθεσία: Open Space Studio
  • Εκπαιδευτές: Ειρήνη Αργύρη
Κανε κρατηση

Σεμινάριο για την ενίσχυση αυτοεκτίμησης

Ένα τετράωρο workshop στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους μέσω δύο διαφορετικών μεθόδων, τεχνικές γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT) και Hatha Yoga, σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται τι είναι η αυτοεκτίμηση και πως διαμορφώνεται. Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής αίσθησης του εαυτού στην καθημερινή ζωή και πως αυτή συνδέεται με την αποτελεσματικότητα κατά την διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, την παραγωγή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων και την εμφάνιση αναβλητικότητας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται λειτουργικά τις αρνητικές σκέψεις με σκοπό την αύξηση της αυτο-αξίας και της μείωσης υπονόμευσης του εαυτού.

Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ελέγχουν τα αρνητικά συμπτώματα σωματικά και με βιωματικό τρόπο μέσω του συστήματος της Hatha Yoga. Κατά την διάρκεια της πρακτικής, θα εξηγηθούν στάσεις, αναπνοές και χαλάρωση που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Θα παρουσιαστεί η σύνδεση της αναπνοής με την παραγωγή αρνητικών και θετικών συναισθημάτων. Τελικός σκοπός είναι η απόκτηση δεξιοτήτων κατευνασμού των συμπτωμάτων.

Εισηγήτρια:
Αργύρη Ειρήνη,
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος(ΜSc,Uk.)/Yoga Instructor (300hrs, YAI)
Δημιουργός της μεθόδου Yoga – CBT Techniques

Κόστος συμμετοχής
Για κράτηση έως 4/4/2017: 25€ – Για κράτηση από 5/4/2017: 40€
Περιορισμένες θέσεις – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις στο 694 871 4281, στο shantiathensyoga@gmail.com ή στο https://www.facebook.com/ShantiAthensYoga/

*Η κράτηση των θέσεων γίνεται με την καταβολή του ποσού.