Διαχείριση άγχους μέσω συνδυασμού γνωσιακών συμπεριφορικών τεχνικών ( Cognitive Behavioral Therapy) και Hatha Yoga
  • Ώρα εκδήλωσης:
  • Τοποθεσία: Open Space Studio
  • Εκπαιδευτές: Ειρήνη Αργύρη
Κανε κρατηση

Σεμινάριο για τη διαχείριση άγχους

Στο 4ωρο αυτό workshop οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να διαχειρίζονται το άγχος και τα συμπτώματά του μέσω δύο διαφορετικών μεθόδων, τεχνικές γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT) και Hatha Yoga, σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται τι είναι το άγχος, ποιες οι συνέπειές του και πως συνδέεται με τις καθημερινές δραστηριότητες και σκέψεις, συνήθως αρνητικές. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται λειτουργικά αυτές τις σκέψεις όπως και να χρησιμοποιούν πρακτικές συμπεριφορικές μεθόδους διαχείρισης του χρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ελέγχουν τα συμπτώματα του άγχους σωματικά και με βιωματικό τρόπο μέσω ενός μαθήματος yoga. Απομακρύνουν τις εντάσεις με εργαλείο τη χαλάρωση, την αναπνοή και την πρακτική της Hatha Yoga. Παρουσιάζεται η σύνδεση της αναπνοής με την παραγωγή αρνητικών και θετικών συναισθημάτων όπως και τρόποι παρέμβασης με σκοπό των κατευνασμό των συμπτωμάτων.

Εισηγήτρια:
Αργύρη Ειρήνη,
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος(ΜSc,Uk.)/Yoga Instructor (300hrs, YAI)

Απευθύνεται:Σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχειρίσεις άγχους ανεξαρτήτως βάρους ή φυσικής κατάστασης.

Κόστος συμμετοχής
Για κράτηση έως 1/11/2016: 25€ – Για κράτηση μετά από 1/11/2016: 40€
Περιορισμένες θέσεις – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις στο 694 871 4281, στο shantiathensyoga@gmail.com ή στο https://www.facebook.com/ShantiAthensYoga/

*Η κράτηση των θέσεων γίνεται με την καταβολή του ποσού.