Βελτιώστε το τρέξιμο - σεμινάριο Felenkrais
  • Ώρα εκδήλωσης:
  • Τοποθεσία: Open Space Studio
  • Εκπαιδευτές: Βελτιώστε το τρέξιμο σας
Sold Out

Βελτιώστε το τρέξιμο σας

Σε αυτό το σεμινάριο θα δείτε, πως μέσα από την βελτίωση της επίγνωσης του τρόπου που χρησιμοποιείτε το σώμα σας κατά το τρέξιμο, σε αντίθεση με την πιο διαδεδομένη έως σήμερα μέθοδο αυτή της αύξησης της προσπάθειας, θα μπορέσετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας.
Θα εξερευνήσετε και θα αναδιοργανώσεε την κίνηση των πελμάτων, του κορμού, της λεκάνης και θα δείτε πως σχετίζονται μεταξύ τους. Η κακή σχέση των παραπάνω είναι η βασική αιτία των πιο κοινών τραυματισμών που παθαίνουν οι δρομείς.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 60-70% των δρομέων παρουσιάζουν τραυματισμούς σε κάποια φάση της πορείας τους. Τα μαθήματα Feldenkrais είναι δομημένα ώστε να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις κινητικές σας συνήθειες και να δημιουργήσετε νέες, δημιουργώντας αλλαγές στο νευρικό σύστημα καθιστώντας αυτό και το σώμα σας πιο λειτουργικό. Έτσι θα μπορέσετε να τρέχετε πιο γρήγορα, να κάνετε μεγαλύτερες αποστάσεις, με λιγότερη προσπάθεια αλλά και λιγότερους τραυματισμούς.

Συμμετοχή 30€

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως και την Τετάρτη 25/5/16 χρησιμοποιώντας την φόρμα συμμετοχής ή επικοινωνώντας στο 6972663801.

Απαραίτητη είναι η προκαταβολή των χρημάτων για την κράτηση της θέση σας (μετά την συμπλήρωση της φόρμας θα σας σταλούν τα απαραίτητα στοιχεία).

Η μέθοδος Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια δυναμική προσέγγιση της υγείας, μάθησης και αυτοεξερεύνησης. Είναι μια βιωματική διαδικασία κατά την οποία «μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε», εξερευνούμε δηλαδή τον προσωπικό μας τρόπο μάθησης.
Χρησιμοποιώντας σαν μέσω την κίνηση, κάνοντας δηλαδή ήπιες, συνειδητές,ευχάριστες κινήσεις ανακαλύπτετε τις καθημερινές σας συνήθειες περιοριστικές ή μη, με σκοπό να βρείτε νέους τρόπους δράσης και κίνησης .Έτσι όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας μπορούν να συνεχίσουν να μαθαίνουν, να γίνουν πιο ικανοί και να βελτιώσουν έτσι την ποιότητα της ζωής τους.

Με τη μέθοδο Feldenkrais δημιουργούνται νέα μοτίβα κίνησης, σκέψης, συναισθημάτων. Μέσα από την αρμονική ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση των παραπάνω στο σύστημα, βελτιώνεται η λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο Moshe Feldenkrais είχε βρει πρόσβαση σε αυτού του είδους την μάθηση η οποία προκαλεί αναμόρφωση του εγκεφάλου, φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο να χρησιμοποιεί όλο το δυναμικό του και να είναι πιο ικανός σε ότι κάνει.