Pilates & Barre à Terre

Εγγραφή

Έναρξη: 13/09/2017
Διδάσκει: Pilates & Barre à Terre
Τηλέφωνο : 2167004332
email : [email protected]

Το μάθημα συνδυάζει τις όμορφες μπαλετικές γραμμές της Martha Graham με το αυστηρό ασκησιολόγιο της μεθόδου Pilates, διατηρώντας πιστά τις αυθεντικές αρχές του εμπνευστή της, Joseph Pilates.
Ο Joseph Pilates στις αρχές του 20ου αιώνα, στηρίχτηκε σε κορυφαίες αρχές της ανατομίας αλλά και της φιλοσοφίας, και ανέπτυξε μια μέθοδο ολιστικής γυμναστικής που αρχικά την ονόμασε Contrology. Έναν πλήρη συντονισμό του σώματος, του νου και του πνεύματος που αναπτύσσει το σώμα ομοιόμορφα και προσφέρει πλήρη έλεγχο του μυαλού πάνω στο σώμα.
Αυτό το καταφέρνει με ένα πλούσιο ασκησιολόγιο που ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, με έμφαση στο κέντρο του σώματος: το powerhouse, όπου ενδυναμώνοντάς το, αυξάνουμε την ολική δύναμη και αντοχή των μυών χωρίς να καταπονούμε τις αρθρώσεις μας και χτίζουμε την σπονδυλική μας στήλη στην πιο ανατομική της θέση. Αυτό από μόνο του, εξασφαλίζει τη βελτίωση της σωματικής μας στάσης και κατασκευής, η οποία ευθύνεται για την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και για την εσωτερική μας κατάσταση.
Ο συνδυασμός των ασκήσεων της μεθόδου Pilates με έντονα μπαλετικά στοιχεία, μας δίνει ένα δυνατό και γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής που αυξάνει το εύρος της κίνησής μας, μακραίνοντας και δυναμώνοντας τους μύες σε υγειές επίπεδο, με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε ένα σώμα με εμφανή ροή ενέργειας από την κορυφή ως τα νύχια. Η δύναμη και η ελαστικότητα μπορούν να φτάσουν σε πολύ ψηλά επίπεδα.
Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται κάποια βοηθήματα (λάστιχο, μικρή μπάλα, magic circle) και οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε ξαπλωμένη, καθιστή και όρθια θέση, αναπαριστώντας το ασκησιολόγιο των οργάνων Pilates (reformer, cadillac, wunda chair) αλλά και τις χορογραφημένες ασκήσεις της δημιουργικής τεχνικής barre à terre

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Ισχύει από Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 – Απαραίτητη η κράτηση Θέσης για τη συμμετοχή στο μάθημα

Ημέρα Ώρα
Δευτέρα 17:00 – 18:00
Τετάρτη 17:00 – 18:00To Open Space Studio είναι εξοπλισμένο με ειδικά στρωματάκια (yoga & pilates mats) αλλά αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε και το δικό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται να φέρνω στρωματάκι (mat) μαζί μου;

Είναι καλό να έχετε το δικό σας mat, τόσο για την προσωπική υγιεινή σας αλλά και για να έχετε αυτό που ακριβώς σας ταιριάζει και σας αρέσει (πάχος, ποιότητα, χρώμα). Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τα mats που έχουμε για κοινόχρηστη χρήση.

Τι ρούχα πρέπει να φοράω; Έχετε αποδυτήρια για να αλλάξω;

Μπορείς να φοράς οτιδήποτε θέλεις ώστε να κινείσαι άνετα κατά τη διάρκεια του μαθήματος χωρίς να ζεσταίνεσαι ούτε να κρυώνεις. Έχουμε αποδυτήρια για να αλλάξεις αλλά και να αφήσεις κάποια ρούχα (σε μια τσάντα με το όνομα σου ή κάποιο διακριτικό για να μην μπερδευτεί) ώστε να τα έχεις πάντα διαθέσιμα.

Έχω κάποια προβλήματα από τραυματισμούς, μπορώ να συμμετέχω;

Σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμών απαιτείται μακρά περίοδος θεραπείας και ξεκούραση χωρίς άσκηση, ενώ σε άλλες ελαφρότερες περιπτώσεις η άσκηση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να ξεκινήσεις μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του. Στη συνέχεια θα πρέπει να μας ενημερώσεις για την κατάσταση σου ώστε δούμε αν μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα μας και τι τυχόν προσαρμογές χρειάζεται να γίνουν.