Μαθήματα Iyengar Yoga

Εγγραφή

Open Space Studio
Έναρξη: 02/10/2017
Διδάσκει: Μαθήματα Iyengar Yoga
Τηλέφωνο : 216 700 4332
email : yoga@openspacestudio.gr
www.openspacestudio.gr

Διδάσκεται yoga, σύμφωνα με την παράδοση του B.K.S. Iyengar από πιστοποιημένους δασκάλους του συστήματος, με τακτικά μαθήματα, για αρχάριους και προχωρημένους αλλά και πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και workshops που απευθύνονται στους τακτικούς μαθητές μας αλλά και σε άλλους που ασκούν διάφορα είδη yoga ή ακόμη και άλλες τέχνες.Μια από τις κύριες σημασίες της λέξης γιόγκα είναι σύνδεση. Η δε άσκησή της δείχνει στον ασκούμενο τον τρόπο να συνδέσει τη συνειδητή του επίγνωση με την παροντική του εμπειρία. Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, ένα εκ των οποίων είναι η Hatha yoga. Αυτή χρησιμοποιεί την άσκηση ταυ σώματος, τοποθετώντας το σε θέσεις τέτοιες που δημιουργούν νέες και διαφορετικές σχέσεις μεταξύ των μερών του. Οι διαφορετικές αυτές Θέσεις ονομάζονται άσανας (asanas). Οι άσανας απαιτούν μια διαδικασία μεγάλης προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ισορροπία μεταξύ κίνησης και αντίστασης.

Η γιόγκα κατάγεται από την Ινδία. Η χρονολογία γέννησής της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αρχαιολογικές μελέτες μαρτυρούν 4000 χρόνια αποδεδειγμένης ιστορικής ύπαρξής της. Με τον όρο γιόγκα περιγράφεται τόσο μια μέθοδος όσο και μια διαδικασία έρευνας, που επιχειρεί να εξιχνιάσει τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης. Αποτελεί ένα φιλοσοφικό και ταυτόχρονα εμπειρικό σύστημα αυτογνωσίας: οι δύο κύριες αρχές του οποίου είναι:

  • Γνώρισε τον εαυτό σου
  • Να είσαι παρών στο παρόν σουTo Open Space Studio είναι εξοπλισμένο με ειδικά στρωματάκια (yoga & pilates mats) αλλά αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε και το δικό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται να φέρνω στρωματάκι (mat) μαζί μου;

Είναι καλό να έχετε το δικό σας mat, τόσο για την προσωπική υγιεινή σας αλλά και για να έχετε αυτό που ακριβώς σας ταιριάζει και σας αρέσει (πάχος, ποιότητα, χρώμα). Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τα mats που έχουμε για κοινόχρηστη χρήση.

Τι ρούχα πρέπει να φοράω; Έχετε αποδυτήρια για να αλλάξω;

Μπορείς να φοράς οτιδήποτε θέλεις ώστε να κινείσαι άνετα κατά τη διάρκεια του μαθήματος χωρίς να ζεσταίνεσαι ούτε να κρυώνεις. Έχουμε αποδυτήρια για να αλλάξεις αλλά και να αφήσεις κάποια ρούχα (σε μια τσάντα με το όνομα σου ή κάποιο διακριτικό για να μην μπερδευτεί) ώστε να τα έχεις πάντα διαθέσιμα.

Έχω κάποια προβλήματα από τραυματισμούς, μπορώ να συμμετέχω;

Σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμών απαιτείται μακρά περίοδος θεραπείας και ξεκούραση χωρίς άσκηση, ενώ σε άλλες ελαφρότερες περιπτώσεις η άσκηση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να ξεκινήσεις μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του. Στη συνέχεια θα πρέπει να μας ενημερώσεις για την κατάσταση σου ώστε δούμε αν μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα μας και τι τυχόν προσαρμογές χρειάζεται να γίνουν.