Μαθήματα Pilates Mat

Εγγραφή

Έναρξη: 11/09/2017
Διδάσκει: Γιώτα
Τηλέφωνο : 216 700 4332
email : info@openspacestudio.gr

Τα μαθήματα Pilates Mat περιλαμβάνουν διδασκαλία των ασκήσεων εδάφους της μεθόδου Pilates. Οι ασκήσεις γίνονται πάνω σε ένα στρώμα γυμναστικής, με τη βοήθεια του βάρους του ασκούμενου, χωρίς να απαιτείται κάποιο άλλο όργανο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προστίθεται η χρήση απλών βοηθημάτων, όπως μπάλες ή ζώνες, για μεγαλύτερη ποικιλία στις ασκήσεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η εξοικείωση με τη μέθοδο Pilates, τόσο πιο ευεγετικά και εμφανή είναι τα αποτελέσματα στο σώμα του ασκούμενου: ευλυγισία, καλύτερος συντονισμός των κινήσεων, ενδυνάμωση, φυσική κατάσταση.

Η μέθοδος Pilates

Η μέθοδος Pilates είναι δημιούργημα του Joseph Hubertus Pilates, του διάσημου Γερμανού γυμναστή που έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι μια μέθοδος γυμναστικής η οποία προσφέρει στο σώμα μας δύναμη, ευλυγισία και νευρομυϊκό συντονισμό. Απευθύνεται σε όλους, άσχετα με το πόσο γυμνασμένος ή όχι είναι κανείς, αποτελώντας την ιδανική άσκηση, αφού ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων, από ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή και εργασία, μέχρι αθλητές. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις ή τραυματισμούς, από άτομα τρίτης ηλικίας, ακόμη και εγκύους.

Τα μαθήματα του Open Space Studio

Τα μαθήματα γίνονται σε μικρά γκρουπ κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους. Η άσκηση αυτή, σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό περιβάλλον, απομονώνει από τη βοή της πόλης και μειώνει το άγχος της καθημερινότητας. Σε κάθε μάθημα μαθαίνουμε να παρατηρούμε το σώμα μας και διορθώνουμε τη στάση μας, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια και την ευθυγράμμιση και βρίσκουμε τρόπους κίνησης ωφέλιμους και αποδοτικούς σε σχέση με την ιδιαιτερότητα του σώματός μας. Ανακαλύπτουμε σταδιακά τη σημασία της σωστής και ολοκληρωμένης αναπνοής και πως η εναρμόνισή της με τη σωστά επεξεργασμένη άσκηση μας βοηθάει να κινούμαστε αβίαστα χωρίς περιττές εντάσεις και χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Ημέρα Ώρα
Δευτέρα 18:30 – 19:30 (εκτός από 25/12 και 1/1)
Τετάρτη 18:30 – 19:30 (εκτός από 27/12)
To Open Space Studio είναι εξοπλισμένο με ειδικά στρωματάκια (yoga & pilates mats) αλλά αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε και το δικό σας.

Για επιπλέον πληροφορίες ή εγγραφή επικοινωνείστε στο info@openspacestudio.gr

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται να φέρνω στρωματάκι (mat) μαζί μου;

Είναι καλό να έχετε το δικό σας mat, τόσο για την προσωπική υγιεινή σας αλλά και για να έχετε αυτό που ακριβώς σας ταιριάζει και σας αρέσει (πάχος, ποιότητα, χρώμα). Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τα mats που έχουμε για κοινόχρηστη χρήση.

Τι ρούχα πρέπει να φοράω; Έχετε αποδυτήρια για να αλλάξω;

Μπορείς να φοράς οτιδήποτε θέλεις ώστε να κινείσαι άνετα κατά τη διάρκεια του μαθήματος χωρίς να ζεσταίνεσαι ούτε να κρυώνεις. Έχουμε αποδυτήρια για να αλλάξεις αλλά και να αφήσεις κάποια ρούχα (σε μια τσάντα με το όνομα σου ή κάποιο διακριτικό για να μην μπερδευτεί) ώστε να τα έχεις πάντα διαθέσιμα.

Έχω κάποια προβλήματα από τραυματισμούς, μπορώ να συμμετέχω;

Σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμών απαιτείται μακρά περίοδος θεραπείας και ξεκούραση χωρίς άσκηση, ενώ σε άλλες ελαφρότερες περιπτώσεις η άσκηση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να ξεκινήσεις μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του. Στη συνέχεια θα πρέπει να μας ενημερώσεις για την κατάσταση σου ώστε δούμε αν μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα μας και τι τυχόν προσαρμογές χρειάζεται να γίνουν.