Καλό φθινόπωρο σε όλους και καλή επιστροφή!

Επιστροφή από καλοκαιρινές διακοπές (για όσους έκαναν), από καλοκαιρινές δουλειές (εντός και εκτός Αθήνας) και από κάθε είδους ταξίδια. Ακόμη και για αυτούς που δεν εφυγαν καθόλου, καλή επιστροφή στην κανονικότητα της Αθήνας και στις ασχολίες της νέας “σχολικής” περιόδου.

Τι περιμένουμε λοιπόν αυτή τη νέα χρονιά; Ελπίζουμε για μια στοιχειώδη ηρεμία και αισιοδοξία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, μια έστω και μικρή υπόχώρηση της μιζέριας που μας έχει κυριεύσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά εκτός από τις ελπίδες και τις ευχές μας, εμείς στο Open Space Studio βάζουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε μερικά βήματα μπροστά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να βελτιώνουμε το χώρο μας, την παρουσία μας και την οργάνωσή μας, πάντα βέβαια με τους περιορισμούς – κυρίως οικονομικούς – που μας δυσκολεύουν από την πρώτη μέρα του εγχειρήματός μας.

Σε σχέση με τα μαθήματα, κινούμαστε στις ίδιες κατευθύνσεις προσπαθώντας όμως να προσφέρουμε τις κατάλληλες επιλογές για εσάς: yoga (πολλή yoga), capoeira, tai chi (tàijí quán) / chigung και γενικότερα τις ενεργειακές τέχνες της Κίνας, pilates, barre a terre, Ινδικό χόρό και άλλα που ίσως προκύψουν στη συνέχεια.

Θα οργανώσουμε και φέτος σημαντικά σεμινάρια με καλεσμένους διακεκριιμένους δασκάλους από το εξωτερικό κυρίως σε Σαββατοκύριακά ώστε να είναι προσιτά και από άποψης χρόνου αλλά και κόστους. Θεωρούμε ότι είναι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η έμφασή μας σε τέτοιες διοργανώσεις φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς πλεόν το ελληνικό κοινό δυσκολεύεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να γνωρίζει προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως γινόταν παλιότερα.

Τέλος, αυτή τη χρονιά, θα κάνουμε μια προσπάθεια να προσθέσουμε λίγο περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στο χώρο μας. Χωρίς να αλλάξουμε τον χαρακτήρα μας και το ύφος μας, θα πλαισιώσουμε την εκπαιδευτική μας δραστηριότητα με περισσότερη τέχνη, ψυχαγωγία αλλά και κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Καλή επιστροφή λοιπόν, καλή χρονιά και αναμένουμε τη συμμετοχή σας, τις προτάσεις σας και κάθε είδους συνεισφορά σε αυτή την ενδιαφέρουσα διαδρομή!